Cursus smeden

Smederij Berndt biedt ook cursussen en workshops aan.

Cursus

De cursus is bedoeld voor mensen die een stap verder willen en het vak van smeden verder willen ontdekken. De beginnerscursus biedt de basis technieken die nodig zijn om te kunnen smeden. Omgang met het vuur, het aambeeld, de gereedschappen, de do’s en dont’s in de smederij en natuurlijk het materiaal. Als we dit duidelijk hebben beginnen we met de basistechnieken.
Smederij Berndt zorgt voor alle benodigdheden. Het enige wat van jou gevraagd wordt is goede zin en enthousiasme. De cursus duurt 5 dagdelen van ieder 3 uur. De specifieke dagen kunnen in onderling overleg worden afgesproken.
De kosten bedragen € 25,00 per uur pp.
Het minimaal aantal personen voor de cursus is 2 en maximaal 4.

 

Workshop

De workshop is bedoeld om eens zelf te ervaren wat smeden is. De ervaring met vuur en heet ijzer en hamer is een, om niet te vergeten. Een dag om leuk en bijzonder te besteden met een clubje vrienden of vriendinnen. Inderdaad, ook dames zijn van harte welkom. Het gaat niet om kracht, maar om techniek en gevoel.

 

Hoe lang duurt een workshop?

De workshop duurt een dag, waarin in het eerste anderhalf uur uitleg wordt gegeven van het hoe en wat en welke technieken er nodig zijn om te beginnen. Na de koffie begint het echte werk en kun jijzelf aan de slag. Na de lunch, die door Smederij Berndt wordt verzorgd, gaan we verder en alle deelnemers zullen aan het eind van de dag met een zelf gesmeed werkstuk naar huis gaan.
Ook in de middag is er even een pauze voor de koffie of thee. Het minimaal aantal deelnemers per workshop is 4 mens en het maximaal aantal is 8. Bij 8 deelnemers worden er aambeelden gedeeld.
De kosten van een workshop bedragen € 125,00 per persoon voor de hele dag inclusief materiaal, koffie/thee en lunch.
Graag tot ziens!